Grønt Kort på Jegersberg

Postet av Sørlandsparken Rideklubb den 22. Sep 2016

Se hit alle ryttere som ønsker å ta Grønt Kort!

Stall Jegersberg inviterer til Grønt Kort kurs 28.-30. oktober.

«Grønt Kort er inngangsporten til NRYF sitt lisenssystem, en innføring i konkurransereglement og god hestevelferd – og kan tas av alle. Vi ønsker at Grønt Kort skal skape mye aktivitet i klubbene og bidra til å rekruttere nye medlemmer. GK gir en flott mulighet til å bli kjent med ridesporten på en god måte, få en basis og god opplæring rundt grunnleggende ting i stall og sal.» (Hentet fra NRYF sine sider)
Dersom du ønsker å starte stevner, må du ta Grønt Kort først. Kurset gir en grunnleggende innføring i stevnereglement og sikkerhet rundt hest. I tillegg er det en praktisk rideprøve som gjennomføres ved å ri et dressurprogram på lavt nivå. Etter å ha tatt dette kurset er du kvalifisert til å kunne starte stevner ved lavere nivåer.
Kurset er delt opp i tre deler:
• 4 timers KR 1-kurs (reglementskurs) om generelle bestemmelser, reglene for konkurranser og overordnede regler i ryttersporten.
• 4 timers Sikkerhetskurs, der man gjennomgår generell hestekunnskap som hestens grunnleggende behov, hestens reaksjonsmønster, hest i trafikken og generell sikkerhet rundt en hest.
• Rideprøve (LC) - Dette er i utgangspunktet en test som innebærer å klargjøre hest til konkurranse, ri gjennom et dressurprogram som inneholder skritt, trav og galopp, samt hoppe et kryss på maks 50cm.Forkunnskaper: For å kunne gjennomføre alle tre delene av GK-kurset må du kunne mestre hesten i de tre gangartene skritt, trav og galopp, kunne sale på selv og håndtere hesten på stall. Det er mulig å ta deler av kurset om du ikke føler deg klar til å ta rideprøven enda, ta i såfall kontakt med arrangør. Rideprøven kan tas på en privattime ved et senere tidspunkt.Fredag
17.00 – 19.00 Sikkerhet og hestekunnskap del 1
Lørdag
09.00 –14.00 KR1 kurs med Nina BørrestadSøndag
10.00 – 12.00 Sikkerhet og hestekunnskap del 2
13.00 – Rideprøve LC1
Pris 1200,- pr pers.
Prisen inkluderer alle kurs, samt kursbok. Det er mulighet for å leie hest til rideprøven for 100,- Vi har et begrenset antall hester til utlån, men prøver å legge til rette for at alle som trenger skal få låne.
For de som ønsker å ha med egen hest har vi et par bokser for utlån, evt mulighet for lån av paddock over natta.
Påmelding pr mail til irene.tveit.saverud@kristiansand.kommune.no
Få med følgende punkter:
• Fullt navn
• Adresse
• Fødselsdato
• Telefonnummer
• Mail
• Evt behov for å låne hest til rideprøvenVelkommen til et spennende og lærerikt kurs!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.